Bh. reprezentativac dobio veliko priznanje u Švicarskoj

Katić stoper sezone

Bh. reprezentativac dobio veliko priznanje u Švicarskoj

Eldar Ganibegović

Jedan od novajlija u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Nikola Katić, dobio je zasluženo priznanje u Švicarskoj gdje igra za tamošnji Zurich.

Nikola Katić je imao odličnu sezonu u dresu Zuricha, a sada je dobio zasluženo priznanje u Švicarskoj.

Naime, sport.ch, najveći sportski portal u Švicarskoj, izabrao ga je za najboljeg stopera sezone.

U minuloj sezoni nastupio je na 35 utakmica u ligi za Zurich, te je postigao i četiri gola.

Stigao je inače 2022. godine u Zurich iz Rangersa, a nakon što je igrao za Stolac, Neretvanac, Slaven Belupo i Hajduk.

Oglasi

Sergej Barbarez uvrstio ga je na spisak za junske utakmice reprezentacije Bosne i Hercetovine i debitovao je 3. juna protiv Engleske.

"Moje prvo okupljanje, dobrodošlica od svih stožeru je bila odlična, reakcija u profesionalnom fudbalu mora biti brza, sada je sve pozitivno.

Prvi put sam kontaktiran od NFSBiH kako treba. Bosna i Hercegovina je mojda država, tu žive moji roditelji. Emir Spahić je došao kod mene kući. Saša Papac je došao kod mene, Ninoslav Milenković je zvao, vidio sam da ovaj stožer ozbiljno računa na mene, oduševili su me.

Reprezentacija je nešto veliko, uvijek me vodila ta neka želja, krenuo sam iz male sredine, nisam imao nikakve uslove to me vodilo. Ostvario sam velike stvari, mislim da me čeka još velikih stvari, na meni ja da radim, trudit ću se maksimalno pomognem reprezentaciji", istakao je Katić kada je tek stigao na okupljanje reprezentacije.

Za tri dana u Empoliju slijedi utakmica protiv Italije, a očekuje se da Katić ponovo zauzme mjesto u startnih 11.

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Katic je pravi igrac, voli pobjedjivati duele i biti jaci od protivnika!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi