Nije samo Bayern u problemu: Zbog snijega odgođena još jedna utakmica!
Nakon što je u Njemačkoj odgođen susret Bayerna i Uniona, sada je jedna utakmica odgođena i u Švicarskoj.

Švicarska Super liga

Nije samo Bayern u problemu: Zbog snijega odgođena još jedna utakmica!

Eldar Ganibegović

U Minhenu se danas trebala igrati utakmica Bayerna i Union Berlina, no od toga neće biti ništa. Snijeg je krivac što je utakmica odgođena, a problema ima i u Švicarskoj.

Standardno se subotom u Njemačkoj od 15:30 igraju utakmice Bundeslige. Jednu od njih danas su trebali igrati Bayern i Union Berlin, no meč je odgođen.

Razlog su obilne sniježne padavine koje su pogodile regiju Bavarska. Drugi termin utakmice Bayerna i Uniona biti će naknadno utvrđen.

Allianz Arena pod snijegom - Za manje od 12 sati palo preko 40 centimetara snijega.

Nešto manje od 300 kilometara dalje od Minhena, slični problemi. Radi se o Švicarskoj.

Naime, večeras su od 20:30 utakmicu 16. kola švicarske Super lige trebali igrati Winterthur i Zurich, no meč je odgođen također zbog snijega.

Još sinoć je bilo naznaka da će ova utakmica biti odgođena, a vijesti su jutros samo potvrđene nakon novih sniježnih padavina.

Oglasi

Od 18 sati na rasporedu su utakmice Grasshoppers - Lausanne i Lausanne Ouchy - Basel. Za sada nema naznaka o mogućim odgodama tih mečeva.

Ovome dodajmo da su odgođene i dvije utakmice u Challenge ligi Švicarske, odnosno njihovom drugom rangu takmičenja. 

Aldin Turkeš uzdanica Winterthura

Večeras tako nećemo imati priliku ispratiti novi nastup 27-godišnjeg bh. napadača Aldina Turkeša.

On je ljetos stigao u Winterthur iz Lausanne-Sporta, te je do sada na 15 utakmica u ligi postigao četiri gola i dodao jednu asistenciju.

Nastupio je dva puta i u Kupu Švicarske, gdje je postigao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi