Srbin godinu dana bio bez kluba, sada potpisao i odmah dobio kapitensku traku

U klubu koji je zadesila tragedija

Srbin godinu dana bio bez kluba, sada potpisao i odmah dobio kapitensku traku

Eldar Ganibegović

Srbijanski stoper nakon godinu dana konačno ima novi klub. Nikola Maksimović karijeru nastavlja u Turskoj, a odmah je dobio i kapitensku traku.

Nikola Maksimović bez kluba je od ljeta prošle godine kada je napustio italijansku Genou, a nakon skoro godinu dana pauze konačno ima novi klub.

Ovaj 31-godišnji stoper karijeru će nastaviti u turskom Hataysporu, klubu kojeg je zadesila velika tragedija prilikom zemljotresa početkom ove godine.

Kako su izvijestili mediji u Srbiji, Maksimović je odmah dobio i kapitensku traku u ovom klubu, te se smatra velikim pojačanjem.

Karijeru je počeo u Slobodi iz Užica, te igrao za Crvenu zvezdu, Apollon, Torino, Napoli, Genou i moskovski Spartak. 

Oglasi

U karijeri je osvojio i dva trofeja i to Kup Srbije s Crvenom zvezdom i Kup Italije s ekipom Napolija u kojem je definitivno bio i na vrhuncu karijere.

Za reprezentaciju Srbije do sada je nastupio 25 puta, a posljednji put 2020. godine u Ligi nacija protiv Rusije kada se propisno obrukao.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, u Hataysporu će dijeliti svlačionicu s Arminom Hodžićem, fudbalerom koji je u taj klub otišao iz Željezničara ovog ljeta.

Prethodno se našao na širem spisku Faruka Hadžibegića za mečeve protiv Portugala i Luksemburga, a sada će u Turskoj imati šansu da ostvari dodatni napredak. 

Top Komentari

Skender
Zasto ne moze naslov: Igrac iz Srbije! Mora li uvije biti Srbin!!! Sto ne pisete za Pjanica , Zoiljkica, Dzeku i druge Bosnjake: Bosnjak iz BiH!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi