Šou Nikića nakon pobjede nad Slobodom, spomenuo je i Guardiolu i Real

Bratstvo slavilo

Šou Nikića nakon pobjede nad Slobodom, spomenuo je i Guardiolu i Real

Edmir Škorić

U subotu su fudbaleri Bratstva pobijedili Slobodu u Gračanici sa 2:1 u derbiju 13. kola Prve lige FBiH.

Vodeća Sloboda nije uspjela izvući bodove sa ovog teškog gostovanja. U 51. minuti Poturalčć pogađa za vodstvo Bratstva od 1:0, a u 60. minuti Husejinović iz penala pogađa za 1:1.

Eksplozija na stadionu u Gračanici u 79. minuti kada je De Carvalho sjajno skočio i glavom pogodio za 2:1 što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice.

"Moram da pohvalim svoje igrače. Sve je do igrača. Može i Guardiola dole sjeditid, ali igrači se pitaju. Danas sam prvi puta poslije tri mjseca izveo ekipu koju sam prirepamo dva mjeseca u proteklom periodu. Jedina Sloboda sa ovakvim rosterom ne napravi nijednu šansu, to samo govori koliko smo odigrali fenomenalnom taktički zrelo i disciplinovano. Ne znam da smo imali bolju utakmicu u zadnjih 10 godina. Pokazali smo karakter kad hoćemo.

Maestralna atmosfera, prelijep sportski dan. Ovo je pobjeda za naše navijače, a oni su sigurno doprinijeli 50 posto u ovoj pobjedi.

Oglasi

Uvijek pobijedimo u Bihaću. Da budu 10 puta bolji, mi pobijedimo. Ali velika je stvar pobijediti Slobodu, ona je bila brend u bivšoj Jugoslaviji. Imala je igrače koji su mogli da igraju u Real Madridu. Mogu igrati u zadnjoj ligi, ali imaju nešto...", rekao je Nikić nakon meča.

Trener Slobode Zlatan Nalić nije bio zadovoljan, a nakon utakmice kratko je dao izjavu:

“Fudbal se igra za golove, Bratstvo je danas dalo dva gola i samim tim pobjedilo".

Slabo drugo poluvrijeme Slobode?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Nije se puno igralo, vremenski mislim, to je zbog toga.”

Sloboda nastavila loše partije u Gračanici? “Ne znam statistiku ove lige", dodao je na kraju Nalić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hashim_Kuchuk_Hoki
Budaletina par ekselans
2 2
Jasko.Tz
Ja komentara Nala dragi popišam ti se
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti