Nikola Nikić svom igraču: "Šta je ovo, Ćosa, sudiju driblaš"

Uvijek u centru pažnje

Nikola Nikić svom igraču: "Šta je ovo, Ćosa, sudiju driblaš"

E. Škorić

Nikola Nikić je legenda u svakom smislu te riječi.

Nikić je bivši nogometaš, trag je ostavio igrajući za Željezničar, a zbog svojih 'provala' postao je omiljena ličnost širom bivše države.

I danas, kada radi kao trener, često dospijeva u medije, što zbog rezultata koje ostvaruje, što zbog svojih "Izvala".

Iako nikada nije bio reprezentativac i nije napravio neku spektakularnu međunarodnu karijeru, Nikić je bio vrlo dobar pa i odličan nogometaš, član slavne Željine momčadi koja je dogurala do polufinala Kupa Uefe 1985. i tamo nesretno ispala od mađarskog Videotona, a da je prošla, u finalu bi je čekao veliki Real Madrid.

„Da sam ja igrao u polufinalu, Željo bi prošao. Ali, eto, nije se dalo“, kazao je kasnije Nikić.

Jedinstven humor ga ne prestaje krasiti, a danas na društvenim mrežama "briljira" i ne libi se napisati ono što misli.

"Šta je ovo Ćosa i sudiju driblaš", tako je danas napisao Nikić u komentaru na fotografiju svog igrača Arnesa Ćosića sa meča GOŠK - Bratstvo, koji je odigran u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjećamo, Nikić je trenutno trener Bratstva iz Gračanice, koje je nakon lošeg starta došlo do 10. mjesta u Prvoj ligi FBiH i ima 14 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi