Nikola Nikić: U Premijer ligu će ući onaj ko bude imao najviše para
Gračanlije u prvom kolu gostuju kod uvijek nezgodnog domaćina, ekipe Travnika.

Trener Bratstva za SportSport.ba

Nikola Nikić: U Premijer ligu će ući onaj ko bude imao najviše para

E. Oštraković

U subotu nam se vraća Prva liga Federacije, a sigurno je da nas i ove sezone očekuje veliki broj zanimljivih utakmica.

Prema mišljenju navijača mnogo je kandidata za prvo mjesto, ali svi znamo da je borba za ulazak u uvijek neizvjesna i da traje gotovo do samog kraja prvenstva.

Ekipa Bratstva prošlu sezonu odigrala je skromno, istina dosta bolje je to išlo u drugoj polusezoni.

Početkom prošle sezone ekipu je preuzeo Nikola Nikić, ali nije krenulo baš najbolje. Ipak, on je pokazao da mu je bilo potrebno malo vremena, te je na kraju Bratstvo imalo koliko toliko zadovoljavajuću sezonu.

Bratstvo i ove godine ima velike ambicije, a o svemu smo pričali sa aktuelnim trenerom Gračanlija, Nikolom Nikićem.

"Malo smo na početku kaskali. Prve dvije utakmice smo odigrali nakon tri treninga, možda nam to nije ni trebalo. Ali, izašli smo u susret našim prijateljima iz Kaknja. Ne znam sad dal je to dobro ili nije dobro, ali poslije smo zaredali deset pobjeda. Sve utakmice smo igrali na strani, ali sve bi ih dao za bod ili tri u Travniku. Nije loše, zadržali smo kostur što mi je vrlo bitno. Doveli smo pet igrača koji su zaštićeno godište. Liga je izjednačena i ne mogu reći, ali zaslužujemo gornji dio tabele", započeo je Nikić.

Dovela je uprava Bratstva nekoliko novih igrača, ali Nikola Nikić ni za jednog ne želi reći da je pojačanje.

"Nismo doveli pojačanja. Nisam doveo pojačanja i neću da opterećujem djecu da su pojačanja. Doveo sam igrača na mjesta na kojima sam bio slabiji. Imam dovoljno igrača na svim pozicijama. Ne mogu reći da smo nešto pojačani, ali tu je to. Obzirom da smo uigraniji, a i godinu smo stariji tako da bi trebali biti jači. Iz prve postave ostalo je devet igrača i sigurno da bi trebali biti jači. Još ako ne bude bilo malo dešavanja van terena, mislim da bi mogla biti dobra prva polusezona, ne samo za nas, nego općenito za ligu", kaže trener Bratstva.

Gračanlije u prvom kolu gostuju kod uvijek nezgodnog domaćina, ekipe Travnika.

"Travnik je ekipa koja je dugo bila u Premijer ligi. Čak i ja kad sam igrao oni su bili dobra ekipa. Prva je utakmica i ne idemo da izgubimo, ali niko ne zna šta će biti", rekao je Nikola Nikić, trener Bratstva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na kraju je trener Bratstva dao svoj komentar na narednu sezonu, kao i na to koga on vidi kao favorita za ulazak u Premijer ligu BiH.

"Ako bi pošteno rekao, kad bi bilo sve čisto, Bratstvo je favorit. Ali, znamo kako je. Bit će prvi onaj ko bude imao najviše para. Nama je problem infrastruktura i to je veliko ulaganje. Ali ako se ukaže prilika zašto da ne. Premijer liga se može igrati u Tuzli, ali bila bi velika šteta zbog ljudi iz Gračanice. Iskreno Gračanica zaslužuje premijerligaša. Šteta bi bilo da u eri Nusreta Helića Bratstvo ne uđe u Premijer ligu", završio je Nikola Nikić.

Top Komentari

dragonBH
legenda.. sretno vam bilo iz Zenice!
1 7
chs1975mostar
moje bratstvo SRETNO da udjete u pl i sretno niki lauda ;-) sve najbolje drug ti si King no 1 trener
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi