Vasilju pobjeda i pohvale, porazi Selimbegovića i Duljevića

Nastavljeno prvenstvo u popularnoj 'Cvajti'

Vasilju pobjeda i pohvale, porazi Selimbegovića i Duljevića

S. Mlaćo
Nastavljeno je prvenstvo u Drugoj ligi Njemačke, popularnoj Cvajti. Vidjeli smo nekoliko sjajnih mečeva, a vrijedi svakako izdvojiti pobjedu HSV-a kod Braunschweiga 4:2, te Dusseldorfa nad Magdeburgom 3:2.

Bh. reprezentativac Nikola Vasilj će također po dobrom pamtiti jučerašnji meč svog St.Paulija kod Nurnberga. St. Pauli je slavio 1:0, a Vasilj je bio jedan od junaka svog tima. Bio je sjajan na golu svog tima i na kraju je sačuvao mrežu.

Jedini pogodak za St. Pauli postigao je Josip Medić, nogometaš koji u proteklom periodu povezivao sa reprezentacijom BiH. St. Pauli sada ima na svom kontu 20 bodova, te je u naredna dva kola domaćin. Sa eventualne dvije pobjede došao bi ka sredini tabele i u nastavku sezone mogao mnogo lakše 'da diše'.

Dok je Vasilj imao razloga za slavlje, bh. trener Mersad Selimbegović nije. Njegov Regensburg je poražen kod Darmstadta 2:0. Strijelci su bili Manu i Holland.

Darmstadt je lider na tabeli i opravdao je ulogu favorita.  Regensburg je na 14. Mjestu i očekuje ga borba za opstanak.

Porazom je sezonu otvorio i Haris Duljević. Njegova Hansa Rostock je poražena kod Heidenheima 2:0. Duljević je na terenu proveo 72. minute i nije imao zapaženiji učinak.

Darsmstadt drži vrh tabele sa 39 osvojenih bodova, HSV ima 37, a Heidenheim 36. Prvoplasirana va tima idu u Bundesligu, dok treći igra razigraanje. U igri za navedna mjesta su još i Kaiserslautern, te Paderborn.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Na dnu su Magdeburg i Arminia Biefeld sa po 17, dok Braunschweig i Karlsruher ima po 18.

Dva posljednjeplasirana tima idu u niži rang, dok treći igra doigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi