Vasilj se radovao i u velikom derbiju: Teško da smo mogli bolje startati, presretan sam

Bh. golman dolaskom u St. Pauli napravio sjajan potez

Vasilj se radovao i u velikom derbiju: Teško da smo mogli bolje startati, presretan sam · Intervju

S. Mlaćo
Povratak u Njemačku pokazao se kao najljepši san koji se ispunio za bh. golmana Nikolu Vasilja.

Vasilj je ovog ljeta napustio Ukrajinu, tačnije ekipu Zoryje, te se skrasio u članu 2. Bundeslige St. Pauliju.

Odmah je postao 'jedinica', a njegov tim igra sjajno na otvaranju nove sezone. U tri kola osvojili su sedam bodova, pohvale na adresu bh. golmana stižu iz kluba, medija, navijača...

Jučer je St. Pauli u velikom derbiju savladao Hamburger 3:2. Bio je to susret trećeg kola, susret koji zbog vellikog rivaliteta ova dva tima nosi mnogo veći značaj od tek 'obične' utakmice. Bh. golman je sa saigračima na kraju imao razloga za slavlje.

Dan poslije utakmica uživa u pobjedi, čestitke se redaju jedna za drugom.

“Presretan sam. Bitna utakmica i na kraju pobjeda. U vremenu koje sam proveo ovdje shvatio sam koliko znače te utakmice sa HSV-om. Kada se još slavi, to je razlog više za sreću“, priča 25-godišnji čuvar mreže za SportSport.ba.

Ekipa je odlično startala.

Oglasi

“Teško da je moglo bolje. Ekipa igra veoma dobro, osvojili smo sedam bodova i sve je na nivou. Prošli smo i u Kupu, pa nas sada čekaju novi izazovi. Cilj je završiti na što boljem mjestu, liga je veoma kvalitetna, pa je teško govoriti o nekim konkretnim ciljevima. Idemo iz utakmice u utakmicu, no sigurno smo kvalitetni i možemo mnogo pokazati“.

Primljen je na sjajan način, te je definitivno ovog ljeta napravio pravi potez dolaskom u St. Pauli.

“Gledao sam da dođem u klubu gdje će braniti, a privukle su me i ideje i planovi kluba. Brzo sam se snašao, momci su me odlučno primili i sve je na nivou. Znao sam da je i ekipa kvalitetna, to se samo potvrdilo u ovih par kola“.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom

Popularna Cvajta nikada nije bila kvalitetnija. Tu su između ostalih timovi kao što je Werder Bremen, Schalke, Nurnberg, HSV, Hansa Rostock...

Oglasi

“Svaka utakmica je teška, liga je zaista kvalitetna. Ovdje kažu da je ovo najjača sezona od kada se igra liga. Mnogo timova pretenduje za sami vrh, jedan HSV se sezonama bori da se vrati u elitu, pa ne uspijeva. To sve govori o kvaliteti lige, a mnogo je i kvalitetnih igrača“.

Želi se ustaliti na golu i potvrditi svoje kvalitete.

“Želim da konstantno branim, da ekipa igra dobro i da ostvarujemo dobre rezultate. To je najbitnije, pa ćemo vidjeti šta donosi budućnost“.

Nikola Vasilj se danas nije proslavio na golu Zoryje

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Selektor nogometne reprezentacije naše zemlje Ivaylo Petev uskoro će objaviti spisak na nove akcije Zmajeva. Vasilj je do sada upisao dva nastupa, a sasvim realno je da će se naći i na novom spisku.

“Biću iskren i reći da se nadam novom pozivu. Uvijek mi je drago odazvati se, biti dio reprezentacije, a mišljenja sam da selektor zaista radi dobar posao. Dobro smo igrali, a sada nas čekaju teške utakmice, no nadam se najboljem. Potrebna nam je ta jedna pobjeda i sve bi bilo drugačije. Teško je sada nešto govoriti kada igrate sa Francuskom, ali na Grbavici smo pokazali da se možemo nositi sa njima. U nogometu je sve moguće. Nadam se da će pobjeda doći što prije“, dodao je 25-godišnji Mostarac Nikola Vasilj na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Mowzilla
Begović, Šehić, Vasilj/Kovačević, to je to!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti