Vasilj ponovo sačuvao svoju mrežu, St. Pauli nastavio pobjedonosni niz

Uzbudljivo je u 2. Bundesligi

Vasilj ponovo sačuvao svoju mrežu, St. Pauli nastavio pobjedonosni niz

Samir Mlaćo
Bh. reprezentativni golman Nikola Vasilj i danas je potvrdio sjajnu formu u drugom dijelu sezone 2. Bundeslige, popularne 'Cvajte'.

Njegov St. Pauli je upisao novu pobjedu, treću vezanu i sigurno korača ka gornjem dijelu tabele. Danas je St. Pauli savladao Kaiserslautern sa 1:0, a junak je bio Metcalfe pogotkom u 72. minuti.

Vasilj je na terenu proveo svih 90 minuta i ponovo dobio pohvale, te po treći put u isto toliko kola nastavka sezone svoju mrežu zadržao netaknutom, tačnije 270 minuta.

Bh. golman je bio sjajan i u protekla dva meča, a njegov tim ima ponajbolji odbranu lige, bar kada se gledaju primljeni golovi ove sezone. St.Pauli je sada na devetom mjestu sa dva boda zaostatka za sedmoplasiranim Hannoverom. Kaiserslautern je na petom mjestu i ima 35 bodova na svom kontu.

U preostala dva meča današnjeg programa Darmstadt je ugostio E. Braunschweig i slavio je 2:1.

Nije sve izgledalo dobro po domaćine, jer je Wintzheimer doveo goste u vodstvo. Izjednačio je Honsak, a zatim u sudijskoj nadoknadi Tietz donosi svom timu važna tri boda.

Oglasi

Fortuna se u Dusseldorfu mučila sa Sandhausenom, ali na kraju slomila otpor rivala.

Pogodio je za 1:0 Oberdorf u 86. minuti, da bi Henning povisio na 2:0 dvije minute kasnije.

Lider u Cvajti je Darmstadt sa 45 osvojenih bodova, HSV ima 41, a Heidenheim 37.

2. Bundesliga, 20. kolo

Darmstadt – E. Braunschwieg 2:1

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Fortuna Dusseldorf – Sandhausen 2:0

St. Pauli – Kaiserslautern 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi