Popodnevni mečevi Premiershipa trajali cijelu "vječnost", Vlašićeve suze obišle svijet

Igrana su dva susreta

Popodnevni mečevi Premiershipa trajali cijelu "vječnost", Vlašićeve suze obišle svijet

Admin Čaušević

Dva nedjeljna susreta Premiershipa donijela su pet golova.

Interesantno da su dueli Newcastle United - Leicester City i West Ham - Burnley završili kasnije od očekivano jer se na oba duela igralo preko 100 minuta.

U Londonu je završeno 1:1. Burnley je vodio golom Weghorsta iz 33. minute, a sudijskoj nadokndi je promašio i penal preko Corneta.

Čekićari su do izjednačenja stigli u 74. minuti preko Souceka. U finišu su imali niz sjajnih prilika za preokret kojeg nisu realizovali.

Susret na Olimpijskom stadionu u Londonu obiljžile su nemile scene poslije duela Ashleya Westwooda i Nikole Vlašića kada je igraču Burnleya pukla noga.

Kada je vidio šta se desilo Vlašić je odmah počeo plakati i njegove suze sa kratko vrijeme obišle cijeli svijet.

Do velike pobjede stigao je Newcastle United koji je na St. James Parku uspio ostvariti preokret protiv Leicester Cityja i slaviti sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lookman je zabio za vodstvo gostiju u 19. minuti, da bi Guimaraes u 30. minuti nekako uspio ugurati loptu i izjednačiti rezlutat.

Pobjednik je odlučen duboko u sudijskoj nadoknadi, a strijelac pobjedonosnog gola opet je bio Guimaraes koji je se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu. Gol za pobjedu pogledajte ovdje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi