Hit napadač postaje dio "novog PSG-a": Stigla ponuda od 60 miliona eura

Newcastle ga kupuje?

Hit napadač postaje dio "novog PSG-a": Stigla ponuda od 60 miliona eura

Edmir Škorić

Napadač Benfice Darwin Nunez bit će jedan od najtraženijih igrača u ljetnom prijelaznom roku.

žPortugalski mediji objavili su kako je na adresu Benfice stigla prva konkretna ponuda za urugvajskog napadača kojeg pomno prati nekolicina evropskih velikana, između ostalih i Barcelona.

Nunez ove sezone igra u odličnoj formi, zabio je čak 32 gola na 37 nastupa, a pridodao je tome i dvije asistencije. Nunez je zaista kompletan napadač i kao takav na meti je najboljih timova na Starom kontinentu.

Benfica je svjesna kakvog dragulja posjeduje i inzistira na tome da zaradi ogorman novac njegovom prodajom. Spremna ga je pustiti tek za 70-80 miliona eura.

Navodno se jedan klub iz Engleske već ohrabrio, pa je za 22-godišnjeg Urugvajca ponudio 60 miliona eura. Riječ je o Newcastle Unitedu, koji je prošle godine dobio najbogatijeg vlasnika u svijetu nogometa i ponovo je spreman da trguje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svrake su već potrošile skoro 100 miliona eura na pojačanja, a to im je pomoglo da napuste opasnu zonu. Sada se pak nadaju da će dolaskom igrača poput Nuneza naredne sezone igrati važnu ulogu u Premiershipu i da će se boriti za Ligu prvaka ili barem neka "manje važna" takmičenja u Evropi.

No, postavlja se pitanje da li je Newcastle dovoljno primamljiv da privuče jednog od najupečatljivijih napadača narendog ljeta.

Top Komentari

King_Kenny
...ne vrijedi 60 miliona da je sav od zlata.
1 8
Kiss
Dobar igrač ako bude imao sreće igrat će za pravi klub i pokazati sav svoj potencijal
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi