Nikola Žigić priključen stručnom štabu reprezentacije Srbije

Novi asistent Mladena Krstajića

Nikola Žigić priključen stručnom štabu reprezentacije Srbije

Nekadašnji reprezentativac Srbije Nikola Žigić priključen je stručnom štabu ove selekcije.

Podsjetimo, nešto ranije u toku sedmice stručnom štabu se priključio i trener Čukaričkog Simo Krunić, a sada je stigao i Žigić.

Radi se o nekadašnjem napadaču koji je za reprezentaciju Srbije igrao od 2004. do 2011. godine te je za to vrijeme upisao 57 utakmica i postigao 20 golova.

Ovo će mu biti prvi trenerski angažman nakon okončanja karijere. Prvi naredni susret Srbija igra protiv Njemačke (prijateljski meč) 20. marta, dok je prva zvanična utakmica na rasporedu pet dana kasnije u Lisabonu protiv Portugala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Žigić je tokom karijere igrao za AIK Bačka Topola, Mornar, Kolubaru, Crvenu Zvezdu, Racing Santander, Valenciju i Birmingham City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi