Nikolić: Zaslužujemo bolji plasman u prvenstvu

Golman Radničkog Aleksandar Nikolić

Nikolić: Zaslužujemo bolji plasman u prvenstvu

M. Šljivak

Federalni prvoligaš Radnički iz Lukavca svakako je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine.

Nakon što su iz najmasovnijeg takmičenja izbacili sarajevski Olimpic, Lukavčani su u prvom susretu osmine finala u Travniku savladali NK Travnik rezultatom 2:0, čime su došli na korak od četvrtine finala.

Pored Džafića i Junuzovića, koji su u na Piroti pogađali za Radnički, najzaslužniji za trijumf Lukavčana je golman Aleksandar Nikolić. Popularni Aco je bravuroznim intervencijama do očaja dovodio napadače Travnika, koji su u drugom poluvremenu imali nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka.

"Posao golmana je takav da pokuša zaustaviti svaku loptu koja ide u okvir gola. Nekada to uspijemo, nekada ne. Imao sam svoj dan i ova utakmica mi je dobro došla za podizanje samopouzdanja. Ovo je pobjeda cijelog tima. Radnički je jedna kompaktna ekipa, spoj mladosti i iskustva i ovi rezultati u Kupu nisu slučajnost. Nadam se da ćemo i u prvenstvu prikazati igru kao u Kupu, jer tim igrama smo pokazali da i u prvenstvu zaslužujemo bolji plasman", kaže Nikolić, koji je tokom ljetnog prelaznog roka u Radnički došao na posudbu iz tuzlanske Slobode.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnički trenutno zauzima 10. poziciju na prvenstvenoj tabeli Prve lige FBiH, a u subotu će u okviru 12. kola u Ljubuškom gostovati kod ekipe Sloge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.