Nikolu Nikića koštala izjava na račun sudije, kažnjen i FK Velež

Disciplinska komisija NSFBiH održala sjednicu

Nikolu Nikića koštala izjava na račun sudije, kažnjen i FK Velež

Disciplinska komisija NSFBiH imala je 'pune ruke' posla na jučerašnjoj sjednici održanoj u Sarajevu.

Naravno, jedna od tema na sjednici bila je i izjava Nikole Nikiće koji na nakon poraza Bratstva od TOŠK-a (0:1) imao primjerdbe na račun glavnog arbitra, a "vrijeđanje i klevetanje" koštalo ga je suspenzije na dvije utakmice i novčane kazne u iznosu od 1000 KM.

"Masakrirao me sudac. Svirao jedan faul za 90 minuta. Je*ao nam je majku svima! Šta da mu kažem?! Penal? Pa šta da ti kažem, svirao bih ga protiv svog sina rođenog", kazao je Nikić za SportSport.ba, između ostalog, nakon prošlosedmične utakmice u Gračanici.

Bez kazne nije prošao ni Nikićev igrač Kosta Bajić, kojeg je "vrijeđanje i klevetanje" te nesportsko ponašanje koštalo 500 KM i suspenzije od tri utakmice neigranja, isti iznos će zbog neprimjerenog istupa u medijima morati platiti i počasni predsjednik kluba Nusret Helić, dok će Bratstvo zbog slabe organizacije i upotrebe pirotehničkih sredstava morati u kasu Saveza uplatiti 300 KM.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Primjerdbe na suđenje imali su i iz tabora FK Zvijezda, pa su po automatizmu odmah kažnjeni sa 1000 KM, kao i sa dodatnih 500 KM zbog slabe organizacije na utakmici 16. kola 1. lige Federacije BiH protiv Orašja. Bez kazne nije prošao ni Velež, ali ne zbog "vrijeđanja i klevetanja", već zbog pirotehničkih sredstava i "povrede propisa i društveno sportskog vladanja". Sveukupno je to koštalo Rođene sa 500 KM.

Kažnjeni su također još trener Rudara Kemal Šabić, zatim Goražde, Orašje, TOŠK..., kao i pojedini igrači iz Prve futsal lige Federacije BiH. Opširnije možete pogledati u izvještaju sa sjednice.

Top Komentari

zvjezdan10
pokradu te i još te kazne , savez kao i država
3 1
nijepoznat
samo govna kazniti
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi