Nikom u Italiji nije teško kao njemu: "Ove slike će me proganjati dok sam živ"

Jorginhu je preteško

Nikom u Italiji nije teško kao njemu: "Ove slike će me proganjati dok sam živ"

E. Škorić

Italija je poražena od Sjeverne Makedonije s 1:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Jorginho je napustio teren sa suzama u očima i priznao da će ga ovaj neuspjeh proganjati do kraja života, jer ko bi mogao i pomisliti da će aktuelni evropski prvaci ispasti u polufinalu na svom stadionu u Palermu od Makedonaca.

"Ove greške će me proganjati do kraja života", rekao je Jorginho nakon utakmice u kojoj su gosti golom Trajkowskog u 92. minuti izborili finale.

"To se događa. Još uvijek to ne mogu izbaciti iz glave i mislim da će me do groba pratiti ove slike", dodao je reprezentativac Azzurra i veznjak Chelseaja.

"Ljudi kažu da moramo podići glave i krenuti naprijed, ali to je teško".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Brazilski veznjak shvaća da je možda propustio posljednju priliku za nastup na Svjetskom prvenstvu, s obzirom da je 20. decembra napunio 30 godina.

"Događa se, ali boli. Mislim da nam nije nedostajalo kreativnosti, jer smo uvijek dominirali i stvarali smo puno šansi, no nažalost nijedna od njih nije pretvorena u gol", istakao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi