Šta će u Barceloni reći na ovo? Svaki detalj je važan, Real Madrid se žalio La Ligi na raspored

Ključni termini 33. i 34. kola

Šta će u Barceloni reći na ovo? Svaki detalj je važan, Real Madrid se žalio La Ligi na raspored

Edmir Škorić

Real Madrid i Barcelona su izjednačeni osam kola prije kraja i sasvim sigurno kreće pravi mali rat za titulu.

Nakon pobjede u San Sebastianu u nedjelju navečer, Real je preuzeo vrh iako ima isti broj bodova kao Barcelona, koja je u subotu odigrala 0:0 sa Sevillom u gostima.

Sve je više napetosti u Španiji. Svaki detalj se razmatra, a La Liga je javno objavila raspored 33. i 34. kola, pa su u Madridu uočili da će imati manje odmora od rivala iz Barcelone. Oni će između dva meča imati ukupno 72 sata odmora, dok će Katalonci imati skoro pet dana pauze.

U 33. kolu Real u San Mamesu kasno u četvrtak igra protiv Athletica, a već u nedjelju popodne dočekuje Alaves. S druge strane, Barcelona u 33. kolu igra protiv Atletica, ali u utorak, dakle dva dana prije nego li će svoj meč igrait Real, da bi iduću utakmicu igrao tek u nedjelju navečer protiv Villarreala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To znači da će Barcelona dobiti daleko više prostora za odmor u jako zgusnutom rasporedu i u samoj završnici prvenstva, što je bio razlog da Real uputi žalbu La Ligi sa molbom da u ovakvim okolnostima klubovi dobiju jednake tretmane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...ne znam zasto su i nastavljali sezonu,trebali su fino dodijeliti titulu Penal Madridu bez da prave cirkus kao sinoc...ne kazem da Uefaloni ne stele utakmice,ali ono sinoc je bas bila tragikomedija...zao mi je igraca Real Sociedada koji ce ni krivi ni duzni ostati bez LP,a mozda cak i bez nastupa u Europi,jer tesko se oporaviti nakon onakve kradje.
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti