Monaco u sjajnom meču pobijedio Nimes, Duljević igrao u finišu meča

Gosti slavili sa 4:3

Monaco u sjajnom meču pobijedio Nimes, Duljević igrao u finišu meča

E. Čaušević

Fudbaleri Monaca danas su u sjajnom meču u gostima pobijedili Nimes sa 4:3 u okviru 24. kola Ligue 1.

Monaco je odlično otvorio meč i stigao do prednosti u trećoj minuti kada je Golovin pogodio za 1:0. Isti igrač bio je u centru pažnje desetak minuta kasnije jer je uspio ponovo da se upiše u listu strijelaca i povisi na 2:0.

No, do kraja prvog poluvremena Nimes je uspio da poravna rezultat. Prvo je u 23. minuti Deaux smanjio na 2:1, a zatim je Ferhat deset minuta kasnije poravnao na 2:2.

Međutim, u 62. minuti Monaco je ponovo stigao do prednosti. Danas sjajni Golovin je krunisao svoje odlično izdanje golom za 3:2 kojim je stigao do hat-tricka.

Klub iz Kneževine je u 77. minuti stigao do četvrtog gola, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Volland. Ipak, Nimes se nije predavao ni tada. Domaći su ponovo krenuli u napad i u 81. minuti preko Eliassona su smanjili na 3:4.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nimes je pokušao da ponovo dođe do izjednačenja, ali je Monaco nekako zadržao svoju prednost. Bh. reprezentativac Haris Duljević u igru je ušao u 86. minuti, ali nije mogao pomoći svom timu da dođe do boda.

Monaco je trenutno četvrti sa 48 bodova, dok je Nimes posljednji sa 15 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi