Engleski reprezentativci donijeli odluku s kojom su dobili status heroja

Doniraće bonus ako osvoje EP

Engleski reprezentativci donijeli odluku s kojom su dobili status heroja

Edmir Škorić

Engleska nogometna reprezentacija u nedjelju 11. jula igra protiv Italije finale Evropskog prvenstva na kultnom Wembleyju u Londonu.

I Englezi i Italijani igraju sjajno od početka Eura i po mnogima su ove dvije selekcije zasluženo u finalu, ali teško je predvidjeti ko će u nedjelju podići pehar.

No, kako god, engleski reprezentativci su sada dodatno stekli status heroja u očima svojih sunarodnjaka.

Naime, zvijezde ove reprezentacije odlučile su da sav bonus koji zaradeosvajanjem Eura, a to je oko 9,5 miliona funti, dodijele, odnosno doniraju Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS), čiji su zaposlenici u posljednjih godinu i pol dana ponijeli najveći teret zbog pandemije koronavirusa.

Kapiteni Liverpoola i Manchester Uniteda - Jordan Henderson i Harry Maguire, bili su među inicijatorima organizovanja kampanje za pomoć NHS-u prošlog maja. Već su tada ujedinili igrače Premier lige oko ovog cilja.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Nogometni savez Engleske dobit će ukupno oko 24 miliona funti ako Engleska osvoji EP. 40% ovog iznosa pripast će igračima.

Već su odlučili donirati novac i zbog toga su porasli u očima svih ljudi na Otoku.

Top Komentari

Mackintosh
Navijam za Englesku, niko normalan ne mere navijat za Italiju
1 21
bk123
Dabogda vam Talijani dali 5 komada, da je pravde vjerojatno nebi ni bili u finalu...na prljav način izbacili Dance a sad igrate još prljaviju igru da dobijete Italiju ali ako Bog da nećete moći.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi