"Nisam ga nikad gledao, ali čuo sam da će biti bomba i vjerujem sportskom direktoru"
Bayern pregovara sa još nekoliko mladih fudbalera koji bi u narednoj sezoni mogli postati dio kluba

Hoeness vjeruje u Salihamidžića

"Nisam ga nikad gledao, ali čuo sam da će biti bomba i vjerujem sportskom direktoru"

M. Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić odlučio je ekipu osvježiti i sa nekoliko mladih fudbalskih nada, a među prvima je na Allianz Arenu stigao 18-godišnji kanadski fudbaler Alphonso Davies.

Ovaj Kanađanin je za 10 miliona eura stigao iz Vancouvera, a prema tvrdnjama stručnjaka, Davies bi veoma brzo mogao eksplodirati i postati jedan od glavnih fudbalera Bayerna.

Ipak, Bavarci su oprezni kada je njegov razvoj u pitanju što je potvrdio i Salihamidžić.

"Sa njim moramo biti veoma oprezni i ne želimo dizati preveliku viku. Bitno je da se dobro uklopi i da se navikne na Bundesligu. Ako mu pružimo pravu šansu, on ima veliki potencijal da napravi velike stvari", istakao je Salihamidžić.

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness je o mladom fudbaleru dao veoma zanimljivu izjavu.

"Nikad ga nisam vidio na terenu. Međutim, čuo sam da će biti prava bomba. Imam puno povjerenje u mog sportskog direktora", istakao je Hoeness.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prvi treninzi na kojima je Davies radio pokazali su da je već sada itekako dobar fudbaler, ali najbolje godine su tek pred njim.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi