"Nisam mogao ostati u Seriji A jer bih na taj način izdao Juventus"

Na kraju otišao u Zenit

"Nisam mogao ostati u Seriji A jer bih na taj način izdao Juventus"

Endin Čaušević

Juventus je u svojoj historiji imao mnogo fudbalera koji su pokazali odanost ovom klubu, ali je Claudio Marchisio priča za sebe.

Marchisio je na ljeto 2018. godine odlučio da napusti Juventus i svi su bili iznenađeni što je odlučio karijeru nastaviti u Rusiji u dresu Zenita. U ovom klubu je odigrao svega 15 utakmica, a onda je odlučio završiti karijeru.

Mnogi su vjerovali da je Marchisio još nekoliko sezona mogao igrati na visokom nivou, ali očito da to za njega više nije bio izazov. Na Instagramu je dobio pitanje zbog čega nije ostao u Seriji A kada je napustio Juventus jer je za njega bio ogroman interes.

Marchisio je odlučio odgovoriti na ovo pitanje i još jednom pokazati koliko mu znači Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam mogao ostati u Seriji A jer nisam mogao izdati Juventus. To je glavni i jedini razlog. Nije to samo zbog toga što su mi klub i navijači dali, već zbog toga što sam proživio s Juventusom. Također, imao sam uvijek želju da se okušam van Italije i Rusija je bila poseban izazov za mene, ali i cijelu porodicu", rekao je Marchisio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi