"Nisam nezaustavljiv, VAR me je zaustavio"
(Foto: EPA)

Haaland se dobro zabavlja na terenu

"Nisam nezaustavljiv, VAR me je zaustavio"

M. Šljivak

Ono što ove sezone u Ligi prvaka radi mladi napadač Salzburga Erling Braut Haaland je zaista impresivno.

Ovaj 19-godišnjak igra zaista čudesno. Već je postigao osam golova, a sinoć se protiv Genka (1:4), ponovo upisao u listu strijelaca.

Jedan gol mu je čak i poništen jer mu je saigrač Chan napravio prekršaj u napadu, a Haaland se odlučio našaliti na svoj račun

"VAR me je zaustavio, tako da očigledno nisam potpuno nezaustavljiv. Očigledno da Chan nije želio da postignem još neki gol, pa je povukao protivnika", našalio se mladi napadač austrijskog prvaka.

Haaland igra zaista spektakularnu sezonu. Nije zato nikakvo čudo što velikani već uveliko kucaju na vrata Salzburga, pa bi Norvežanin uskoro mogao postati najskuplji fudbaler u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

A njegove brojke dovoljno govore o kakvom se igraču radi. Izuzev osam golova na pet utakmica u Ligi prvaka, postigao je 19 golova u 14 susreta u ostalim takmičenjima.

Zaista impresivna i rijetko viđena statistika, posebno za momka koji ima 19 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi