Rekordi, rekordi... Misli li mladi Haaland stati?

Oborio još dva rekorda

Rekordi, rekordi... Misli li mladi Haaland stati?

Mladi Norvežanin Erling Haaland postigao je sinoć novi pogodak za ekipu Red Bull Salzburg u Ligi šampiona.

Ovaj 19-godišnjak bio je strijelac u sinoćnjoj pobjedi Salzburga kod Genka od 4:1, a novim pogotkom oborio je i neke nove rekorde.

Naime, on je postao prvi tinejdžer kojem je pošlo za rukom da postigne barem po gol na pet vezanih utakmica Lige šampiona.

Samo je Robert Lewandowski ove sezone uspio da bude strijelac na svim susretima Lige prvaka uz mladog Norvežanina. Poljak je postigao ukupno 10 golova, dok je Haaland na brojci od osam i drži drugo mjesto liste strijelaca.

Osim pomenutog rekorda, Haaland je oborio još jedan jer je postao prvi igrač koji je na pet prvih mečeva u Ligi prvaka postigao osam golova. Prije njega su Diego Costa i Harry Kane u svojih pet premijernih mečeva postigli po sedam golova.

Njegov Salzburg u posljednjem kolu ima priliku da prođe u osminu finala a za to mu je potrebna pobjeda protiv Liverpoola od minimalno 1:0, 2:1 ili 3:2. Ukoliko Haaland postigne gol na tom meču, postat će tek drugi igrač u historiji koji se upisao u strijelce u svih šest mečeva grupne faze Lige prvaka. To je za sada pošlo za rukom samo Cristianu Ronaldu, a osim Haalanda šansu da to uradi ima i Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Norvežanin nije hit samo u Ligi prvaka već i u austrijskoj Bundesligi te Kupu. Tamo je postigao ukupno 19 golova na 14 utakmica.

Nije ni čudo što se za njega već sada interesuju brojni klubovi među kojima su Manchester United, Juventus, Bayern Minchen, Real Madrid itd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi