"Nismo više zaslužili, ali smo dobili - Kako? Srce i Lucas Moura"
Screenshot

Christian Eriksen neobično smiren nakon utakmice u Amsterdamu

"Nismo više zaslužili, ali smo dobili - Kako? Srce i Lucas Moura"

Večeras smo svjedočili novom fudbalskom čudu. Ajax je u prvom meču u Londonu slavio sa 0:1, na poluvremenu revanša polufinala Lige prvaka protiv Tottenhama vodio 2:0 i na kraju ostao bez finala.

Tottenham je režirao spaktakularan povratak, slavio sa 2:3 i izborio finale LP protiv Liverpoola. Heroj Pijetlova je svakako bio Lucas Moura koji je upisao hat-trick.

Nakon utakmice je izjavu dao i veznjak Tottenhama Christian Eriksen koji je nekada nosio i dres Ajaxa.

"Bila je ovo luda utakmica. Puno smo zaostajali, borili smo se za povratak i na kraju smo imali sreće. Žao mi je Ajaxa, odigrali su dobru utakmicu protiv nas. Mislim da su u ove dvije utakmice igrali bolji fudbal od nas", istakao je Eriksen, pa nastavio:

"Danas smo stvorili više šansi, ali su oni svjedno igrali bolji fudbal. Na kraju smo imali sreće, postigli smo gol. Ovo je olakšanje jer smo se borili za ovo, svima je san biti u finalu Lige prvaka".

U drugom poluvremenu je Tottneham izgledao kao druga ekipa.

"Ne bismo se mogli pogledati u ogledalo da smo na kraju izgubili sa 3 ili 4 gola razlike, morali smo se boriti. Nije bilo druge opcije. Rano u drugom poluvremenu smo postigli gol što je napravili pritisak kod Ajaxa, ali na kraju smo jednostavno imali sreće da smo mi postigli golove. Lucas je odigrao sjajnu utakmicu, postigao tri gola", izjavio je Eriksen.

"Danas nije bilo toliko taktički, bila je to više borba, srčanost i pobijedili smo... Srce i Lucas Moura, tako smo pobijedili... On će biti junak, nadam se da će dobiti statuu u Engleskoj nakon ovoga", poručio je Eriksen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Žao mi je Ajaxa, znam dosta ljudi tu... Možda nismo više zaslužili, ali smo dobili", dodao je veznjak Tottenhama.

Top Komentari

zaboti janos
Bravo za Eriksona,sve je rekao!Ajax je sam sebe eleminisu sa svojom samouvjernescu da su nepobjedivi.Steta za finale snova Ajax :Liverpool.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi