Ništa od Monaca: Marchisio između Sportinga i Zenita

Dvije ponude za Italijana

Ništa od Monaca: Marchisio između Sportinga i Zenita

Italijanski fudbaler Claudio Marchisio još uvijek je bez kluba.

On se prije nekoliko dana oprostio od Juventusa, kluba u kojem je proveo čitavu dosadašnju karijeru, pa je sada u potrazi za novim klubom.

Italijanski mediji su proteklih dana izvještavali da je on vrlo blizu prelaska u Monaco, ali Corriere di Torino prenosi da od toga neće biti ništa već da Marchisio bira između Sporting Lisabona i Zenita iz St. Petersburga.

Navodno će ovaj veznjak biti mnogo bliže Sportingu ukoliko novi trener ovog kluba postane njegov sunarodnjak Claudio Ranieri. Osim toga i Zenit je jedna od najizglednijih opcija, a navodno su još zainteresovani i Real Betis te Sevilla.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim toga, pominje se i odlazak u američku MLS ligu jer su zainteresovani Montreal Impact i New York City FC, ali za sada su Sporting i Zenit dvije najizglednije opcije i Marchisio će vjerovatno birati između ova dva kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi