Ništa od nastupa Ansu Fatija na Svjetskom prvenstvu: Barca najveći pobjednik

Priključiće ga U21 selekciji

Ništa od nastupa Ansu Fatija na Svjetskom prvenstvu: Barca najveći pobjednik

Edmir Škorić

Mladi nogometaš Barcelone Ansu Fati (16) ipak neće igrati na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

Nedavno je Fati dobio špansko državljanstvo kako bi igrao na U17 SP-u, ali ovaj 16-godišnjak će ipak biti pozvan ili u U19 ili u U21 selekciju Furije.

Španski nogometni savez namjeravao je da Fati igra igra za U17, ali ipak bit će uglavnom u obziru selektora U21 reprezentacije. U Savezu smatraju da mladić koji već igra ove sezone u seniorskoj konkurenciji Barcelone, nije ipak za turnire na kojima igraju njegovi vršnjaci i da je prevazišao taj nivo.

Ukoliko Fati definitivno neće igrati na SP-u za igrače do 17 godina, onda će to biti sjajna vijest za Barcelonu, što znači da će dragulj konkurisati za El Clasico 23. oktobra i da će biti sve vrijeme na raspolaganju treneru Ernestu Valverdeu.

Očekuje se također da bude imenovan u španski tim koji će 2020. godine otići na Olimpijske igre u Tokiju.

Pridruživanjem U21 selekciji on će se bolje upoznati sa svojim budućim olimpijskim saigračima i to će pomoći šansama Španije na Igrama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona bi, naravno, više voljela da Fati nije pozvan za U17 i U19 momčadi, jer se njihovi mečevi podudaraju s utakmicama La Lige, dok U21 utakmice dolaze u reprezentativnim pauzama.

"Ansu Fati iz više razloga neće sudjelovati na Svjetskom prvenstvu do17 godina sa Španijom", rekao je Marcin novinar David Sanchez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti