Messi: Ansu Fati me oduševio još na prvom treningu

Savjetuje mladog igrača Barcelone

Messi: Ansu Fati me oduševio još na prvom treningu

Endin Čaušević

Mladi fudbaler Barcelone, Ansu Fati, našao se u centru pažnje nakon što je sa svega 16 godina debitovao za katalonski klub.

Ansu Fati je dobio šansu u prvom timu nakon što je Ernesto Valverde imao velikih problema s povrijeđenim igračima. Mladi Barcin tinejdžer je to iskoristio na najbolji način i već je postigao dva gola u domaćem prvenstvu.

On je debitovao i u Ligi prvaka što je dokaz da u Barceloni zaista mnogo očekuju od njega. Međutim, mnogi su mišljenja da Fatija ne treba forsirati i vršiti pritisak kako karijera ne bi krenula u nekom suprotnom pravcu.

O njemu je sinoć pričao i Lionel Messi jer mnogi kažu da bi Fati upravo mogao biti njegova zamjena. Argentinac je svom saigraču dao jasan savjet šta treba uraditi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ansu Fati je od početka dobio moju pažnju. Kada sam ga vidio na prvom treningu shvatio sam da se radi o jako talentovanom igraču. Međutim, on mora ići korak po korak jer ima tek 16 godina. Ima potencijal da bude odličan igrač, ali mu svi moramo pomoći. Ne smijemo vršiti pritisak na njega", rekao je Messi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi