Ništa od penzije: Ronaldinho pronašao novi klub!

Karijeru nastavlja u MLS-u

Ništa od penzije: Ronaldinho pronašao novi klub!

Endin Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho više od godinu dana nema klub, a mnogi su najavili da će se penzionisati na kraju ove godine.

Ronaldonho je posljednji angažman imao u Fluminenseu u kojem je proveo samo tri mjeseca. Nakon toga Brazilac je odlučio da uzme odmor koji je potrajao duže nego što je trebalo. Čak je i sam Ronaldinho najavljivao penziju na kraju sezone, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena nedavno je odbio ponudu Sao Paula jer se pojavila priča da bi mogao od naredne sezone zaigrati u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovu vijest potvrdio je i njegov agent, ali ime kluba ostala je tajna.

Ipak, američki mediji danas su objavili vijest da Ronaldinho trenutno boravi u Los Angelesu, te da dogovara uslove sa LA Galaxyjem. Ovaj klub ostao je ovog mjeseca bez glavnih zvijezda Stevena Gerrarda i Robbieja Keana koji će vjerovatno u penziju.

LA Galaxy zbog sponzorskih razloga mora dovesti novu zvijezdu, a bolje sigurno nisu mogli proći. Ipak, još uvijek se čeka zvanična potvrda da će Ronaldinho od naredne sezone obući dres LA Galaxyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi