Nisu svi te sreće kao Joachim Loew...

Ispadanje u grupi ga koštalo posla

Nisu svi te sreće kao Joachim Loew...

Njemački selektor Joachim Loew uspio je preživjeti na klupi Elfa nakon šokantnog ispadanja već u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, što se ne može reći za njegovog kolegu iz Poljske Adama Nawalku za kojeg je Mundijal u Rusiji bio koban.

Dosadašnji poljski selektor ostat će bez posla kada istekne njegov ugovor koji važi do 30. jula, nakon čega će se Poljaci dati u potragu za njegovim nasljednikom.

Nawalka nije uspio opravdati očekivanja Saveza i javnosti i odvesti Poljsku barem do drugog kruga u Rusiji, gdje je nastup okončala već u grupi sa dva poraza od Senegala i Kolumbije, te pobjedom nad Japanom u rezultatski nevažnoj utakmici.

Lewandowski i kompanija su na Mundijalu doživjeli pravi krah, a najskuplje ga je platio Nawlka kojem neće biti ponuđeno produženje saradnje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Adam Nawalka je na klupi Poljske proveo pet godina, a nakon eliminacije je priznao da je odgovoran što ekipa nije pokazala više u Rusiji, te da je pogriješio prilikom odabira pojedinih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi