"Niti je Luka Srbija, niti je Krstajić Srbija"

Otpisan iz reprezentacije

"Niti je Luka Srbija, niti je Krstajić Srbija"

S. Mlaćo

Selektor Srbije Mladen Krstajić neće za početak novi kvaifikacija računati na kapitena Crystal Palacea Luku Milojevića.

Naime, Krstajić je objavio novi spisak, te jasno podcrtao da ne računa na Milivojevića, koji je tokom Svjetskog prvenstva u Srbiji javno prozivao Krstajića, te pokušao da izazove puč u selekciji.

"Luka nije spreman da više igra za Srbiju. Pokušali smo da neke stvari stavimo sa strane, ali niti je Luka Srbija, niti je Krstajić Srbija. Srbija je iznad svih i naš interes je da napravimo što bolju atmosferu za izazove koji nas očekuju. Ne bih više o toj temi!", jasan je bio Krstajić.

Zanimljivo da poziv nije dobio i Marko Grujić koji se nalazi na posudbi u Herthi.

Nedavno dobio novi mandat u FK Radnik

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić i u narednom periodu će se voditi kao prvi čovjek Radnika.

U proteklom periodu Krstajić je sa saradnicima ostvario značajne sportske i poslovne rezultate, a kako mu je nedavno istekao četverogodišnji mandat, bilo je pitanje hoće li zadržati predsjedničku palicu.

Na nedavno održanoj sjednici Skupštine na kraju je Krstajić dobio povjerenje delegata za novi mandat, a prihvatajući ga, svoj ostanak u klubu je uslovio ispunjenjem obećanja Gradske uprave da do kraja godine instalira reflektore i izgradi teren sa vještačkom travom na Gradskom stadionu koji je u nadležnosti grada ili će se, u suprotnom, kompletan Upravni odbor povući.

Krstajić je podnoseći izvještaj naveo da su izmirena dugovanja i da preuzima svu odgovornost na sebe ukoliko se utvrdi bilo kakva neregularnost u poslovanju, a naveo je i da članovi Upravnog odbora lična sredstva koja pozajmljuju za normalno funkcionisanje kluba izmiruju po ostvarenim transferima.

Na Skupštini je donesena i odluka o izmjenama Statuta, prema kojima će ubuduće najviši organ kluba činiti 21, umjesto dosadašnjih 31 delegata, dok će Upravni odbor brojati sedam umjesto 13 članova.

Za protekle četiri godine Radnik je pod vodstvom Krstajića napravio veliki posao. Ekipa je osvajala trofeje u Kupu RS i BiH, te izborila historijski plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a uz to klub pozicionira kao jedan od najstabilnijih u Premijer ligi BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi