Niželigaški bh. fudbal ovo ne pamti: Pozavidjeti im mogu i mnogi renomirani klubovi

Spektakl u Gornjem Rahiću

Niželigaški bh. fudbal ovo ne pamti: Pozavidjeti im mogu i mnogi renomirani klubovi

S. Mlaćo

Jučer je u Gornjem Rahiću (Brčko) u okviru 25. kola Prve lige TK, odigrana utakmica između komšija i dvije prvoplasirane ekipe prvenstva, FK Gornji Rahić i NK Trešnjevka Maoča. 

Na kraju utakmice Rahić je slavio rezultatom 1:0, golom Ibrahimbašića u 73. minuti. Tom pobjedom Rahić je zasjeo na prvo mjesto Prve lige TK i ima velike šanse da izbori ulazak u Drugu ligu FBiH.

Ono što svakako vrijedi izdvojiti jeste nezapamćena atmosfera koje je vladala na stadionu. Oko 1500 do 2000 gledalaca pratilo je jučerašnji meč, a sve je proteklo bez ijednog incidenta, što zaista može da raduje.

Navijačka skupina Rahićka raja dala je poseban "šmek" ovom meču, te pokazala kako se bodri voljeni klub. Treba istaći sjajnu organizaciju meča, za što domaćini zaslužuju sve pohvale.

Atmosfera iz Rahića zaista se ne viđa često na bh. stadionima. Fotografije govore hiljadu riječi.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Top Komentari

ArminA
Svaka cast ,vise navijaca nego u Premijer ligi. Steta je sto se ne ulaze u male klubove i sto au 100% zapusteni od strane drzave i NSBiH . Neki gradovi zive za fudbal ali od korupcije su jednostavno ugaseni ili im sve visi o koncu.
0 5
tuzlaak
svaka cast...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi