Koeman: Nikad nismo igrali s Bosnom i Hercegovinom, znam za njihovog napadača

Selektor Nizozemske o Zmajevima

Koeman: Nikad nismo igrali s Bosnom i Hercegovinom, znam za njihovog napadača

A. Čaušević

Žrijeb drugog izdanja Lige nacija po prvi put od nezavisnosti Bosne i Hercegovine je našu fudbalsku repezentaciju spojio sa Nizozemskom. 

Popularni Zmajevi će u drugoj polovini godine odigrati premijerne mečeve sa super snažnim Nizozemcima koje s klupe uspješno predvodi Roland Koeman.

Lale su jedna od najjačih evropskih i svjetskih selekcija sa Virgilom Van Dijkom, Matthijsom De Ligtom, Frenkiem De Jongom, Quincyjem Promesom te nizom drugih odličnih igrača.

Koeman je poslije žrijeba u razgovoru za FOX istakao da je dobro što će Nizozemci igrati sa Bosnom i Hercegovinom. U grupi se nalaze još Italija i Poljska.

"Dobra stvar je što nismo igrali s ostalim selekcijama, osim s Italijom. Ali i ostale selekcije su manje više poznate što je dobro", kazao je Koeman te nastavio:

"Nikad nismo igrali protiv Bosne i Hercegovine što je veoma interesantno. Znam da imaju napadača, Edina Džeku koji igra na najvišem nivou već dugo vremena".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ali još dosta toga se može desiti do utakmice. Prvo da odigramo Evropsko prvenstvo, pa ćemo vidjeti", zaključio je Koeman.

Bosna i Hercegovina će Nizozemsku dočekati 8. oktobra, a gostovanje je na programu 14. novembra.

Top Komentari

DylanDog
Ja znam ko je Promes ili Dost, a on ne zna za Pjanića ili recimo Kolašinca... Ma daj! Baš podcijenjivački...
13 2
DanGraf
Upoznat ces i odbrambene igrace. Ima da se smijes ko i mi sto se smijemo. Prestali smo davno plakat.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi