Nizozemci promovišu sarajevski derbi, druženje s Manijacima i "nezaboravno fudbalsko putovanje"

Željezničar slavio na Koševu

Nizozemci promovišu sarajevski derbi, druženje s Manijacima i "nezaboravno fudbalsko putovanje"

Admin Čaušević

Sarajevo i Željezničar su klubovi s najvećom navijačkom bazom u BiH. S obzirom na višedecenijsko rivalstvo njihovi međusobni dueli privlače i najviše pažnje u našoj zemlji. 

Kada se igra sarajevski derbi uopšte nije strana pojava da na tribinama bude i fudbalskih fanatika van granica BiH. Tako je bilo i na posljednjem duelu između ova dva tima na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Derbi igran krajem novembra prošle godine pripao je Željezničaru 1:3, a nekoliko dana prije i poslije tog susreta u gradu na Miljacki provela je i grupa fudbalskih zaljubljenika iz Nizozemske.

Nizozemci su se prije i poslije derbija družili s Manijacima, posjetili su i stadion Grbavica, a posjetu bh. prijstolnici su opisali kao nezaboravno fudbalsko putovanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije nekoliko dana grupa Away Days Voetbalreizen je na društvenim mrežama objavila najbitnije detalje iz putovanja u Sarajevo. Kako je to izgledalo pogledajte u video prilogu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MehoS
Velik si Zeljeznicare.
12 7
Lafac
Ovaj Gazija je imao tragediju kao dijete,dozivljavao je komplekse svake godine od strane najvećeg kluba u državi zato sada visi na našim temama i pokušava da svojim glupim humorom i lažima da udovolji svojoj maloj pitarskoj duši!!! Golem si Željo!!!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi