"Nazvao me najgorim trenerom, sada se sa igračem ljubimo u usta"
FOTO: EPA

Dobro raspoloženje u taboru Lala

"Nazvao me najgorim trenerom, sada se sa igračem ljubimo u usta"

Haris Zilić

Nizozemska se plasirala u četvrtinu finala Mundijala u Kataru. Lale su odigrale mnogi će reći rutinske četiri utakmice i sada ih očekuje pravi izazov i duel protiv Argentine koja sigurno želi do kraja na tekućem Mundijalu.

Pred susret protiv Gaučosa raspoloženje u taboru Nizozemske očigledno je na nivou.

Tome svjedoči i današnja press konferencija na kjojoj su se medijima obratili selektor Louis Van Gaal i reprezentativac Memphis Depay.

Pored klasične najave utakmice, selektor Van Gaal je imao i zanimljivo izlaganje gdje se dotakao Angela Di Marije.

Van Gaal se prisjetio ranijih izjava Di Marije gdje je rekao da mrzi Van Gaala i njegove treninge, a Nizozemac je to komentarisao pred okršaj Gaučosa i Oranja.

"Vjerovatno se pitate da li je istina da me Di Maria nazvao užasnim trenerom i da mrzi moje treninge? Pa, iskreno, on je jedan od dvojice takvih igrača", rekao je s osmijehom Van Gaal i dodao:

Oglasi

"Evo vidite tu je i Memphis, znao on sve iz Manchestera. Sada se sa igračem ljubimo u usta."

Pomalo zanimljiva izjava Van Gaala, a vjerovatno je želio reći da je i Depay pored Di Marije igrač koji ne voli njegove treninge.

Na kraju je to pokušao slikovito prikazati, malo je i pretjerao, ali nasmijsao je sve prisutne.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U vidnom raspoloženju i u pozitivnoj atmosferi Nizozemci sutra idu na megdan Argentini i to bi mogla bii poslastica četvrtine finala Svjetskog prvenstva.

Duel Nizozemske i Argentine na rasporedu je u petak 9. decembra sa početkom u 20 sati po centralnoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi