Nizozemcima poništen pogodak nakon duge analize u VAR sobi, navijači nisu mogli da vjeruju
FOTO: EPA

Francuzi se spasili

Nizozemcima poništen pogodak nakon duge analize u VAR sobi, navijači nisu mogli da vjeruju

Haris Zilić

U duelu drugog kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, Nizozemska je povela sa 1:0 protiv Francuske u 69. minuti, ali radost Lala je kratko trajala.

Xavi Simmons je pogodio nakon jedne odbijene lopte, ali pogodak je poništen.

Sudija Anthony Taylor kontaktirao je i VAR sobu i nakon duge analize, pogodak je na kraju poništen, a razlog je ometanje golmana.

Prilikom udarca Simmonsa, Dumfries je bio pored golmana Maignana i smatrali su u VAR sobi da je ometao golmana Francuske.

Navijači Nizozemske nisu bili zadovoljni ovom odlukom, ali od gola nema ništa.

Bilo je prilika u Leipzigu, ali generlano gledamo jednu od najslabijih utakmica na ovogodišnjem EURO-u.

Bodom iz ove utakmice i Francuska i Nizozemska bi skoro sigurno osigurale plasman u nokaut fazu, ali sigurno je da su nam ostali dužni.

O odluci VAR-a i sudije Taylora će vjerovatno biti rasprave, ali nije prvi put da se gol poništava jer igrač ometa golmana, iako Dumfries nije stajao ispred, nego pored golmana Francuske.

Top Komentari

Interista
Uvjek se francuzima stimalo, sjetimo se Hanryjeve ruke protiv irske, pa Nasrijev pad u 16cu protiv nas i onda dosuđen nepostojeći penal za francuze
0 0
Sanska_Prangija
Po cemu bi bodom obje ekipe osigurale prolaz? Valjda imaju po cetiri boda, izgube holandzani od austrije pa ih jedino trece mjesto moze spasiti ako francuzi ne izgube
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi