Juventus želi igrača Bologne i zbog toga prodaje svoju veliku zvijezdu - Bayern je spreman za posao!
Federico Chiesa mogao bi put Minhena na ljeto.

Chiesa iz Torina u Minhen?

Juventus želi igrača Bologne i zbog toga prodaje svoju veliku zvijezdu - Bayern je spreman za posao!

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Ljetni prijelazni rok donijet će mnogo uzbuđenje. Italijanski mediji prenose kako bismo mogli vidjeti posao u kojem će učestvovati tri tima - Juventus, Bologna i Bayern.

Kada je ljetni prijelazni rok u pitanju, Juventus će na ljeto nastojati da se pojača u ofanzivnom dijelu tima. 

Čelnici Juventusa pripremaju zanimljive stvari. Torinski klub nema potrebna finansijska sredstva da ostvari spektakularne transfere i spreman je prodati neke zvijezde kako bi napravio mjesta u timu za igrače koje želi.

Stara dama se usredotočila na Joshuu Zirkzeea (22 godine) iz Bologne, igrača koji je u prošlosti bio i u minhenskom Bayernu.

Nizozemski fudbaler igrao je ključnu ulogu u Bologninoj trci ove sezone. Zirkzee je četvrti strijelac Serije A s 10 golova. Dodao je i četiri asistencije.

Njegov ugovor s Bolognom ističe na ljeto 2026. godine. Cijena mu je, prema Transfermarktu, 40 miliona eura.

Oglasi

Kako bi došao do novca za transfer Zirkzeeja iz Bologne, Juventus je spreman da se odrekne usluga Federica Chiese.
Minhenski Bayern je klub koji je više puta iskazivao interesovanje za transfer italijanskog igrača, a čini se da bi ga na ljeto konačno mogao dovesti.

Ove je sezone postigao osam pogodaka za Juventus u 27 nastupa koliko je upisao.

Ostaje da vidimo šta će biti od svega. Priča se nimalo ne čini nerealnom, no pitat će se dosta toga i Bologna koja je na putu da se plasira u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventusa što se tiče, titula će i ove sezone izostati, no Stara dama će igrati u Ligi prvaka i sigurno da joj trebaju pojačanja kako bi se pokušala vratiti na staze uspjeha iz prethodnih 10 ili 15 godina. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti