Nizozemska razbila Škotsku, trijumf Kosova, Farska Ostrva postigla četiri pogotka
FOTO: EPA

Prijateljske utakmice

Nizozemska razbila Škotsku, trijumf Kosova, Farska Ostrva postigla četiri pogotka

Haris Zilić

Martovski termin su mnoge evropske reprezentacije iskoristile za prijateljske utakmice, naravno one selekcije koje nisu igrale baraž, a martovski termin je dobro došao kao i početak priprema za Evropsko prvenstvo reprezentacijama koje ćemo gledati u Njemačkoj ovo ljeto.

Nizozemska je odigrala sjajan meč i razbila Škotsku rezultatom 4:0. Nizozemci su imali četiri različita strijelca, a mrežu Škotske pogađali su Reijnders u 40. Wijnaldum u 72., Weghorst u 84. i Malen u 86. minuti utakmice.

Mađarska je sa 1:0 bila bolja od Turske pogotkom Szoboszlaija iz penala u 48. minuti susreta, dok su Rumunija i Sjeverna Irska remizirale rezultatom 1:1, gol za Rumuniju dao je Man u 23. minuti, a za Sjevernu Irsku strijelac je bio Reid u sedmoj minuti utakmice.

U završenim susretima, izdvojimo još pobjedu Ekvatorske Gvineje protiv Kambodže od 2:0, trijumf Bermudskih Otoka protiv Bruneja također 2:0, kao i pobjedu Nigerije protiv Gane od 2:1 u afričkom duelu.

Interesantan prijateljski duel odigrala je selekcija Bugarske koja je sa 1:0 savladala Tanzaniju pogotkom Despodova iz 52. minute utakmice.

Oglasi

Spomenut ćemo i ubjedljiv trijumf Čilea koji je savladao Albaniju rezultatom 3:0, a golove su postigli Eduardo Vargas u 20. minuti, Bolados u 83. minuti i Davila u finišu utakmice, tačnije u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Trijumf Kosova mršav remi Makedonaca

Kosovo je kao gost pogotkom Rashice savladao Armeniju u Erevanu sa 1:0, a minimalnim rezultatom također 1:0 Azerbejdžan je bio bolji od Mongolije, gol odluke postigao je Mustafazada u prvoj minuti sudijske nadoknade utakmice.

Lihtenštajn je očigledno uz San Marino najlošija reprezentacija trenutno u Evropi i nema naznaka nekog napretka. Danas je Lihtenštajn poražen od Farskih ostrva sa čak 4:0, a prije samo nekoliko godina ovo je bio duel dvije ravnopravne selekcije, ali Farani su dosta napreodvali posljednjih godina i odmakli od dna evropskog fudbala.

Sjeverna Makedonija je odigrala lošu utakmicu i remizirala protiv Moldavije 1:1. Gol za Makedonce dao je Miovski u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a za Moldavce je pogodio Damascan u 82. minuti susreta.

Uzbudljiv mče odigrale su Norveška i Češka, a Česi su kao gosti slavili u Oslu sa 2:1 nakon preokreta. Za Norvežane strijelac je bio Bobb u 20. minuti, a za Čehe Zima u 37. i Barak u 85. minuti meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi