Nizozemski klubovi traže pomoć navijača

Posebno onih koji su imali ulaznice za utakmice prekinute sezone

Nizozemski klubovi traže pomoć navijača

Više klubova nizozemske Eredivisie (prvi rang) je najavilo lansiranje programa za kompenzaciju za sve razočarane navijače koji su unaprijed kupili ulaznice za utakmice prekinute sezone.

Ipak, većina klubova je apelovala na sve navijače kojima novac nije trenutno prijeko potreban da razmisle o odustajanju od traženja kompenzacije. Razlog je jednostava, kako bi eventualno pomogli svom klubu u teškim vremenima.

Otkazivanje prvobitno suspendovane sezone je rezultiralo velikim finansijskim gubicima za profesionalne fudbalske klubove u Nizozemskoj. A uskoro bi mogli stići i novi udarci jer se špekuliše da će se i naredna sezona igrati bez navijača, a poznato je da nizozemski klubovi značajan procenat svojih prihoda imaju upravo od "matchday zarade".

Podsjetimo, nizozemske vlasti su poručile da se masovna okupljanja mogu očekivati tek nakon pronalaska vakcine ili lijeka za novi koronavirus.

Zbog svega sada klubovi traže pomoć navijača. Obavljeni su i razgovori između klubova i došlo se do dogovora da se navijačima ponudi i opcija refundiranja dijela novca od ulaznica kroz druge "nenovčane" načine.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Feyenoord tako nudi svojim navijačima opciju popusta na sezonske ulaznice za narednu sezonu ili vaučer za klupski fan šop.

PSV, AZ i Ajax su svoje navijače o opcijama obavijestili putem e-maila, a navodno je riječ o sličnim idejama poput pomenutih ideja koje je predstavio Feyenoord.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi