Suze i tuga u 94. minuti, nisu imali ništa, a onda se za dvije minute promijenio cijeli svijet!

Ovo može samo fudbal

Suze i tuga u 94. minuti, nisu imali ništa, a onda se za dvije minute promijenio cijeli svijet!

H. Zilić

U Njemačkoj je totalna fudbalska groznica danas. Borussia i Bayern se bore za naslov u Bundesligi, čeka nas i borba za Evropu i opstanak, a pravo zagrijavanje bilo je u popularnoj "Driti", trećem rangu njemačkog fudbala.

Nestvarna i nevjerovatna drama u finiši lansirala je Osanbruck u Cvajtu naredne sezone.

Osnabruck je na svom terenu dočekao drugi tim Borussie Dortmund i nije dobro izgledalo za domaćine, gosti su vodili 0:1 od 48. minute golom Njimaha.

Taj rezultat je bio na snazi sve do 95. minute. U tim trenucima Wehen je išao u Cvajtu sa Elversbergom, dok je Saarbrucken imao mjesto koje vodi u baraž, Osanbruck nije imao ništa, a onda spektakl.

U četvrtoj minuti sudijske nadoknade Simakala pogađa za 1:1 i Osnabruck je imo baraž u tom trenutku, a onda u šestoj minuti nadoknade nakon bilijara u šesnaestercu gostiju Wullf pogađa za 2:1 i plasman Osnabrucka u Cvajtu, a Wehen je poslao u baraž sa 16. ekipom iz Cvajte.

Oglasi

Na kraju je Saarburcken ostao kratkih rukava u ludom finišu sezone.

Nakon gola Wulff je ostao bez dresa, bacio je dres među navijače pa je posljednji minut utakmice odigrao u dresu jednog od saigrača sa klupe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Po završetku utakmice delirijum na stadionu svi su utrčali na teren. Infarkt završnica u "Driti" i sjajna najava subote u njemačkom fudbalu.

Elversberg i Osnabruck idu direktno u Cvajtu, Wehen će u baraž. Iz treće lige ispali su Meppen, Oldenburg, Zwickau i Bayreuth.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi