Golgeteri danas spavaju: Simpatizeri Bundeslige ostali su razočarani utakmicama

Šest golova na pet utakmica

Golgeteri danas spavaju: Simpatizeri Bundeslige ostali su razočarani utakmicama

E. Ganibegović

U terminu od 15:30 odigrano je pet utakmica 17. kola njemačke Bundeslige.

Golgeteri nisu bili skoro nimalo raspoloženi, pa smo vidjeli tek pet golova.

Najefikasniji meč bio je onaj u Leipzigu, gdje je domaćin poražen od Arminije, a golove smo vidjeli u drugom poluvremenu.

Serra je u 57. minuti doveo goste u vodstvo,minut nakon toga mijenja ga Klos koji u 70. minuti dobija direktan crveni karton. Kada se očekivalo potencijalno izjednačenje, Okugawa postavlja konačnih 0:2.

Union Berlin se pobjedom u gostima protiv Bochuma vratio u borbu za Ligu prvaka. Bilo je 0:1, a Kruse je u 16. minuti postigao pobjedonosni pogodak.

Istim rezultatim Eintracht je u Frankfurtu slavio protiv Mainza. Lindstrom je postigao jedini pogodak na utakmici i to u 35. minuti.

Oglasi

Minimalnu pobjedu za prekid serije poraza zamalo slavila je i Borussia Monchengladbach na gostovanju kod Hoffenheima. Embolo je bio strijelac u 35. minutiza 0:1, ali domaćin nakon nekoliko sjajnih šansi stiže do izjednačenja i to pogotkom Akpogume u 91. minuti meča.

Novi bod osvojio je i Greuther Furth, a utakmica protiv Augsburga završena je 0:0. Najbolju šansu na utakmici imao je Augsburg, no Sascha Burchert sjajno brani udarac Andrea Hahna u 48. minuti.

Od 18:30 na rasporedu je duel Herthe i Borussije Dortmund.

Bundesliga, 17. kolo:

Leipzig 0:2 Arminia;

Oglasi

Bochum 0:1 Union Berlin;

Eintracht 1:0 Mainz;

Hoffenheim 1:1 Borussia Monchengladbach;

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Greuther Furth 0:0 Augsburg;

Hertha - Borussia Dortmund 18:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi