Bild piše o skandaloznoj odluci: Nijemci ne mogu trenirati na Wembleyju

Igraju protiv Engleske u osmini finala

Bild piše o skandaloznoj odluci: Nijemci ne mogu trenirati na Wembleyju

Endin Čaušević

Engleska i Njemačka u utorak igraju utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva.

Jasno je da će ovo biti jedan od derbija ove faze Evropskog prvenstva jer je jasno kakav rivalitet imaju ove reprezentacije.

Englezi su bez problema prošli grupnu fazu iako nisu baš blistali, a isto se može reći i za Njemačku koja je u zadnjem kolu u samom finišu meča protiv Mađarske došla do rezultata koji im je osigrao plasman dalje.

Sigurno je da nas u utorak očekuje dosta uzbuđenja na Wembleyju u utakmici koja se igra od 18 sati.

Nijemci će sutra put Engleske i planirano je da održe trening 24 sata prije utakmice na stadionu Wembley, ali su dobili odbijenicu iz Londona.

Naime, njemački Bild objavio je danas da su Nijemci dobili zabranu da posljednji trening pred utakmicu odrade na Wembleyju.

Oglasi

Bild je naveo da je skandalozna odluka da Njemačka ne može trenirati na Wembleyju pred utakmicu protiv Engleske, te su za to dobili zaista bizarno objašnjenje organizatora utakmice.

Naime, u objašnjenju se navodi da se u Londonu očekuje kiša sutra i da njemački igrači ne mogu trenirati kako bi travnjak bio u što boljem stanju za utakmicu u utorak.

S druge strane, engleski mediji objavili su da je ta odluka na snazi već neko vrijeme što im je potvrdila i UEFA jer pred meč osmine finala na terenu nisu trenirali također ni Italija, a ni Austrija.

Sutra se očekuje jaka kiša u Londonu, te zbog toga očito ne žele da teren bude dodatno uništen treninzima. No, takva odluka se uopšte nije svidjela javnosti u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Također, poznate su i kvote za utakmicu između Engleske i Njemačke koja vam u svojoj ponudi nudi kladionica MaxBet, a možete ih pogledati OVDJE.

MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Top Komentari

MaDaj
Komedija ... sve mi nekako mirise da se englezima navlaci ... Fakat jedina repka koja je sve utakmice odigrala kod kuce ? dok su neki presli Europu uz duz i poprijeko.. jos sad ovo, nemozes se koliko toliko navici na stadion prije utakmice ? ? ?
12 0
Nije.bitno
Igracki oni i francuzi imaju najjaci tim, problem engleza je nonsalantnost, i autoritet. Nema timskog duha, svi bi na pojedinacni kvalitet.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi