Gotova je drama: Njemačka je "preživjela" i prošla u osminu finala!

Mađari ipak ispali

Gotova je drama: Njemačka je "preživjela" i prošla u osminu finala!

E. Škorić

Dosta uzbuđenja viđeno je večeras u Budimpešti, a naročito u Minhenu u posljednjem kolu grupe F Evropskog prvenstva.

Samo je Francuska prije ovog kola bila sigurna u prolaz, ostale tri reprezentacije su bile u neizvjesnosti. Najteže je bilo Nijemcima, ali uspjeli su da uz malo sreće izbjegnu eliminaciju i prođu dalje u nokaut fazu takmičenja.

Njemačkoj je trebao barem remi ili pobjeda nad Mađarima na Allianz-Areni, no bivši svjetski prvaci su strepili do kraja.

Mađari su poveli u 11. minuti golom Szalaija, a Njemačka je djelovala bezopasno sve do 66. minute, kada stiže do 1:1. Gulasci je otišao u prazno nakon jednog centaršuta, Hummels je došao do lopte, na kraju je Havertz istu spremio u praznu mrežu.

Odmah na drugoj strani, nakon što su izveli loptu s centra, Mađari stižu do gola. Schafer izlazi sam pred Neuera i pogađa za preokret. Borili su se Mađari kao lavovi, ali je Goretzka u 84. minuti zabio za 2:2 i za prolaz Elfa dalje.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u drugom meču u kojem su snage odmjerili Portugal i Francuska. Viđena su četiri gola i čak tri penala, te remi (2:2) što je omogućilo prolaz Portugalu.

Cristiano Ronaldo je u 31. minuti s penala pogodio za 1:0. Prethodno je Lloris boksao ravno u glavu Danila, pa je Lahoz odmah pokazao na penal. U završnici prvog dijela Mbappe je izborio penal, a povratnik u francusku reprezentaciju, Benzema, zabija za izjednačenje.

Na otvaranju drugog dijela Benzema zabija za preokret i izgledalo je da bi Portugal mogao ispasti. Već u 60. minuti novi penal za Portugal i novi 109. gol Ronalda u dresu svoje reprezentacije za konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Francuska je ostala prva s pet bodova, Njemačka druga s četiri, Portugal ide dalje s treće pozicije i takođe ima četiri boda, dok je Mađarska na dnu tabele sa dva boda i ona završava takmičenje.

Francuska će igrati u osmini finala protiv Švicarske, a Njemačkoj će rival biti Engleska. Portugalu će rival biti Belgija.

Top Komentari

user1583752673
Ispade Penaldo
2 12
user1581797075
bit ce nesto i od malog Musiale
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi