I ženska selekcija Njemačke htjela kapitensku traku u duginim bojama, FIFA rekla "ne"

Odbijen zahtjev

I ženska selekcija Njemačke htjela kapitensku traku u duginim bojama, FIFA rekla "ne"

Eldar Ganibegović

Ženska fudbalska reprezentacija Njemačke imala je zahtjev da na Svjetskom prvenstvu nosi kapitensku traku u duginim bojama, no FIFA im je to zabranila.

Na proteklom Evropskom prvenstvu za žene ovakve kapitenske trake bile su dozvoljene, no na Mundijalu to neće biti slučaj. 

"FIFA nas je obavijestila kako je njihov zahtjev da sve nacije koje sudjeluju na prvenstvu nose kapitensku traku iz FIFA-ine kampanje", rekla je Maika Fischer, reprezentativka Njemačke.

Svjetsko prvenstvo za žene održava se od 20. jula do 20. augusta u Australiji i na Novom Zelandu.

Titulu prvaka svijeta brane Sjedinjene Američke Države koje su slavile protiv Nizozemske s 2:0 u finalu posljednjeg Mundijala.

Inače, Njemačka je po ovom pitanju bila najglasnija i kada je u pitanju muško Svjetsko prvenstvo koje se igralo u Kataru.

Oglasi

Nekoliko je reprezentacija iz Evrope htjelo da nosi kapitensku traku s duginim bojama, no to im nije pošlo za rukom.

Katar je zabranio bilo kakve LGBTQ+ simbole tokom Svjetskog prvenstva, a isto to se odnosilo i na Njemačku.

Oni su svoj protest iskazali tako što su se fotografisali s rukama preko usta prije utakmice, ali bolje bi im vjerovatno bilo da su više pažnje posvetili samoj igri.

Nakon što su osvojili Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Nijemci su dva puta u nizu izbačeni u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva i može se reći da se nalaze u rezultatskoj krizi. 

Iduće godine biti će domaćin Evropskog prvenstva i ostaje da vidimo šta mogu tu napraviti. 

Top Komentari

BRAVO tako i treba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi