Njemačka i Čile u polufinalu Kupa Konfederacija
Foto: EPA

Rasplet u grupi B

Njemačka i Čile u polufinalu Kupa Konfederacija

Reprezentacije Njemačke i Čilea izborile su plasman u polufinale Kupa Konfederacija nakon današnjih utakmica 3. kola grupe B.

Njemačka je rezultatom 3:1 savladala Kamerun i tako zauzela prvo mjesto u svojoj grupi sa sedam osvojenih bodova, dok je Čile remizirao sa Australijom (1:1) i u polufinale ide sa drugog mjesta sa pet bodova.

U prvom poluvremenu utakmice u Sočiju nije bilo pogodaka, a onda je već u 48. minuti Njemačka povela sa 1:0 golom Demirbayja. Kamerun je u 64. minuti ostao sa desetoricom na terenu zbog isključenja Mabouke, da bi samo dvije minute nakon toga Werner pogodio za 2:0.

Igrao se 79. minut kada je Aboubakar vratio Kamerun u igru nakon velike greške Ter Stegena, da bi četiri minute prije kraja mladi napadač Leipziga Timo Werner pogodio za 3:1 i postavio konačan rezultat utakmice. Zanimljivo je da su i njemu i Demirbayju golovi na današnjoj utakmici bili prvi u dresu reprezentacije.

Čileu je za plasman dalje bio dovoljan i remi sa Australijom, koja je u 42. minuti povela sa 1:0 golom Troisija. Čileanci su u 67. minuti preko Rodrigueza poravnali na 1:1, a to je bio rezultat kojim je i okončan ovaj meč.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Njemačka će u polufinalu Kupa Konfederacija igrati protiv Meksika, dok će drugi par činiti Portugal i Čile.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi