Mladi Zmajevi spremni i motivisani dočekuju Njemačku

Utakmica se igra na Bilinom polju u Zenici

Mladi Zmajevi spremni i motivisani dočekuju Njemačku

Širom Evrope danas se igraju kvalifikacione utakmice i u konkurenciji fudbalera do 21 godine.

Naša mlada reprezentacija pod vodstvom Vinka Marinovića u kvalifikacije je ušla veoma dobro. Nakon pobjede nad Moldavijom i gostujućeg remija s Belgijom, naredni protivnik u nizu je Njemačka, koja važi za jednu od najjačih selekcija današnjice.

Nema dvojbe kako uloga favorita na Bilinom polju pripada upravo Nijemcima, međutim ne treba zaboraviti kako su naši fudbaleri i protiv najjačih znali odigrati dobro, a upravo to se očekuje i danas.

"Njemačka je, sigurno, među dvije selekcije u Evropi. Na pretprošlom su prvenstvu bili prvaci, na prošlom su igrali u finalu... Sigurno je da će biti teško, ali igrači vjeruju, motivisani su i daćemo maksimum. Šta će na kraju biti, vidjećemo", istakao je u najavi utakmice Marinović, koji je dodao da ne sumnja da će njegovi puleni biti visoko motivisani rivalom.

Marinović za susret s Njemačkom neće moći računati na ranije povrijeđenog Pidru, kao i na Ćatića kojeg će najvjerovatnije u sastavu zamijeniti Hadžić. To će, vjeruje se, biti i jedina promjena u sastavu U21 reprezentacije BiH.

Kroz historiju U-21 selekcije BiH i Njemačke su se dosad sastajale tri puta. Oba tima su ostvarila po jednu pobjedu, a jedan meč je završen remijem. Gol razlika je 9:8 u korist bh. tima.

Utakmica počinje u 18 sati, ulaz na tribine je besplatan.

Top Komentari

MisterX
One sarajevske seronje sa BHT nisu se udostojili ni mladu reprezentaciju da prenose i jos traze 7,50KM mjesecno RTV pretplatu, ahaa, dobicete...
4 0
milivoje
Arenasport1
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi