EURO U21: Njemačka prvak Evrope!
FOTO: EPA

U finalu bolji od Portugala

EURO U21: Njemačka prvak Evrope!

H. Zilić

U finalu Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine, koje se igralo u Ljubljani, Njemačka je savladala Portugal sa minimalnih 1:0.

Utakmica je počela otvoreno.

Portugalci prvi prijete preko Mote, zatim i Nijemci preko Nmeche, ostalo je 0:0. U 15. minuti dobra šansa za Portugal. U prilici je bio Tomas, ali Dahmen odlično reaguje ma golu Njemačke.

Novi dobar napad Njemačke u 23. minuti, ali odbrana Portugala je sigurna.

Najbolja šansa za Nijemce u 32. minuti. Maier je odlično šutirao sa 25 metara, međutim golman Costa sjajno reaguje.

U finišu prvog poluvremena drama pred golom Njemačke. Dahmen je napravio grešku, lopta se odbija do Tomasa koji šutira, ali Pieper blokira njegov udarac i na odmor se odlazi sa rezultatom 0:0.

Oglasi

Njemačka na najbolji mogući način otvara drugo poluvrijeme. Nmecha se u 48. minuti sjajno snašao u šesnaestercu Portugala i doveo Njemačku u vodstvo od 1:0.

U 52. minuti odbrana Njemačke blokira pokušaj Vitinhe. Dahmen i Baku spašavaju Njemačku u 60. minuti nakon još jednog napada Portugalaca.

Conceicao je stvarao probleme odbrani Njemačke, a Pieper ga opet zaustavlja u 70. minuti.

Minut kasnije kontra Njemačke, ali Costa sjano zaustavlja Adeyemija. Nmecha u 75. minuti odlično, šutira, ali Costa ponovo sjajan na golu Portugala.

Do kraja su Portugalci pokušavali doći do izjednačenja, ali Njemačka je izdržala i osvojila titulu prvaka Evrope u kategoriji U21.

NJEMAČKA - PORTUGAL 1:0 (Nmecha 48')

Top Komentari

DenObra90
Fenomenalno igrali momci. Bez nekih imena kao kod franzusa itd. Ali kao momcad. Svaka cast tako se igra
7 0
user1583752673
Zasluzeno!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi