Njemačka u velikom stilu stigla nadomak plasmana u Rusiju
Foto: EPA

Maksimalan učinak

Njemačka u velikom stilu stigla nadomak plasmana u Rusiju

Reprezentacija Njemačke je večerašnjom pobjedom nad Norveškom rezultatom 6:0 gotovo sigurno osigurala prvo mjesto u grupi C.

Nijemcima je na utakmici u Stuttgartu bila potrebna pobjeda i kiks Sjeverne Irske da i matematički osiguraju prvo mjesto i pridruže se Belgiji, koja je to učinila sinoć, ali se to ipak nije desilo s obzirom da su i Irci upisali pobjedu.

Domaći su do vodstva od 1:0 stigli već u 10. minuti kada je pogodio Ozil, da bi sedam minuta kasnije Draxler zabio za 2:0. Već u 21. minuti bilo je 3:0 kada se u strijelce upisao Werner, da bi u 40. isti igrač postigao još jedan gol za 4:0 i tako postavio rezultat prvog poluvremena.

Njemačka je u nastavku postigla još dva gola i to preko dvojice rezervista. Prvo je Goretzka u 50. minuti pogodio za 5:0, da bi u 79. Gomez postavio konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U drugoj utakmici grupe C, Sjeverna Irska je na svom terenu savladala Češku Republiku rezultatom 2:0 i tako osigurala drugo mjesto. Sjevernu Irsku su do pobjede vodili defanzivci Evans (28.) i Brunt (41.), pa ova selekcija sada ima 19 bodova, nedostižnih devet više od trećeplasiranog Azerbejdžana, i gotovo sigurno će biti učesnik baraža. Naravno, ova selekcija ima šansu i da prestigne Njemačku u preostala dva kola, ali je teško vjerovati u takav scenarij.

Njemačka je u dosadašnjih osam utakmica upisala svih osam pobjeda i sasvim zasluženo zauzima prvo mjesto u grupi C. Prvaci svijeta trenutno imaju 24 boda uz impresivnu gol razliku 35:2.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi