Njemački mediji: Niko Kovač će dobiti otkaz na kraju sezone!
Hrvatski stručnjak je tokom kompletne sezone trpio žestoke kritike zbog svog rada (Foto: EPA)

Već se zna novi trener

Njemački mediji: Niko Kovač će dobiti otkaz na kraju sezone!

M. Šljivak

Niko Kovač napustit će klupu Bayerna nakon samo jedne sezone.

Tako barem tvrdi njemački SPOX, koji je danas donio ekskluzivnu informaciju kako hrvatski stručnjak neće ostati na klupi bavarskog velikana.

Iako bi Kovač vrlo lako mogao odvesti Bayern do duple krune u Njemačkoj, to ga neće spasiti i navodno je rukovodstvo tima već donijelo odluku o njegovom otkazu.

Već se zna i ime čovjeka koji će ga zamijeniti na klupi. To je nekadašnji fudbaler Bayerna i aktuelni trener holandskog PSV Eindhovena Mark van Bommel.

Bayern je prvobitno pokušao angažovati trenera Ajaxa Erika ten Haga. Ipak, ovaj stručnjak je odlučio da ostane u Amstedamu, pa su se iz Bayerna okrenuli angažovanju svog bivšeg igrača.

Salihamidžić bez dlake na jeziku: Ako ne postanemo prvaci, ova sezona će biti sr*nje

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić gostovao je nedavno na ZDF-u gdje je progovorio o budućnosti Nike Kovača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imamo priliku osvojiti trofeje i ne želimo rasipati energiju pričom o pojedincima. Hoće li Kovač ostati? Vidjet ćemo. Ima moju punu podršku. Činjenice same najbolje govore o njemu", rekao je Salihamidžić tokom gostovanja na ZDF-u.

Zatim je upitan i da ocijeni cijelu sezonu. "Postanemo li prvaci onda s 4+, ako ne onda će ova sezona biti usr*na", rekao je sportski direktor Bavaraca.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi