Njemu nije ni do čega

Pedro nije slavio nakon meča

Njemu nije ni do čega

Midhat Šljivak

Pedro Rodriguez donio je pobjedu Barceloni u finalu evropskog Superkupa protiv Seville.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je u 115. minuti meča pogodio za pobjedu Barce od 5:4, ali nakon meča Pedo nije bio naročito sretan.

Nakon što je kompletnu karijeru proveo u Barceloni, Pedru je meč protiv Seville vjerovatno bio posljednji u dresu katalonskog velikana.

On je jako blizu dogovora s Manchester United. Pregovori tima s Nou Campa i predstavnika Crvenih đavola traju već nedjeljama, a konačan transfer bi se mogao potvrditi do kraja ove sedmice.

Sam igrač je najavio odlazak iz kluba. Emocije su mu naravno pomiješane. Iako je donio pobjedu svom voljenom timu, dok su svi slavili na tribinama stadiona u Cardiffu, Pedru nije bilo do slavlja.

Izdvojio se sa strane od ostatka ekipe, te nije pokazivao velike emocije nakon osvajanja novog trofeja.

Pedro je karijeru počeo 2004. godine u mladom timu Barcelone. Nakon toga je igrao za C i B tim, a član prve postave je postao 2008. godine. 

Odigrao je ukupno 204 meča za katalonskog velikana, a postigao je 58 pogodaka u proteklih sedam godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.