Sporna poruka navijača nakratko prekinula meč Prve lige FBiH
FOTO: NK Bratstvo Gračanica

Pravila su jasna, iako su gostujući navijači sigurno bili razočarani

Sporna poruka navijača nakratko prekinula meč Prve lige FBiH

Samir Mlaćo

Sjajan meč u sklopu drugog kola Prve lige FBiH odigrali su jučer Bratstvo i Zvijezda Gradačac. Bilo je 3:3, a vidjeli smo i zanimljive scene na početku meča.

Naime, u Gračanicu je stigla grupa od tridesetak navijača Zvijezde koji su željeli biti dodatna snaga svom timu.

Već na startu meča podigli su zanimljivu parolu, što je donijelo i kratki prekid.

Naime, gostujući navijači su držali poruku sa natpisom "fuck you SFF", aludirajući na to da Sarajevo Film Festival u glavnom bh. gradu nije prekinut ni onog dana kada je u Gradačcu se desila velika tragedija u kojoj su četiri osobe smrtno stradale, a tri ranjene.

Opis nije dostupan.

Tada je pomahnitali Nermin Sulejmanović ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović,  te dvojicu turskih državljana Cengiza Ondera i Denisa Ondera.

Oglasi

Ranio je tri osobe, a maltretiranje i na kraju ubistvo Nizame prenosio je uživo na Instagram profilu, te sve šokirao.

Nešto kasnije pred velikim brojem policajaca izvršio je samoubistvo.

Navijači Zvijezde tako su imali jasnu poruku, pa su službena lica prema ranijoj preporuci Nogometnog saveza Federacije morali reagovati.

Sporni transparent je ubrzo uklonjen, a delegat meča bio je Eldin Hodžić iz Tuzle.

Oglasi

Pravdu na ovom meču dijelio je Semir Sarajkić iz Sarajeva sa svojim pomoćnicima Selminom Osmančevićem i Sanelom Alihodžićem

Treba istaći da je Zvijezda dva puta vodila, Bratstvo se vraćalo, ali i pored toga gosti su imali riječi hvale za sudije, ali i za domaćina.

Zahvaljujemo se NK Bratstvo Gračanica na toplom i korektnom odnosu prije i tokom derbi susreta.👏👏 ▶️Također želimo da...

Posted by NK Zvijezda Gradacac on Sunday, August 20, 2023
Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Zahvaljujemo se našim komšijama na toplom i korektnom odnosu prije i tokom derbi susreta. Također, želimo da pohvalimo sudijsku trojku na čelu sa Sarajkić Semirom koja je odsudila na visokom nivou, te sa ovakvim stvarima ova liga sigurno napreduje u svim segmentima.

Sretno našim komšijama u nastavku sezone, a mi se okrećemo utakmici protiv Tomislava", stoji u objavi NK Zvijezda Gradačac.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Bratstvo,sretno iz Ljubljane...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi