Sloboda odigrala prvi pripremni meč, šta mogu očekivati navijači?

Sa dosta promjena u igračkom kadru ulaze Tuzlaci u novu sezonu

Sloboda odigrala prvi pripremni meč, šta mogu očekivati navijači?

S. Mlaćo

Tuzlanska Sloboda nakon predstavljanja velikog broja pojačanja odigrala je prvi pripremni meč.

Rival Tuzlacima u Banovićima bio je FK Budućnost, a na kraju je završilo 0:0.

Prilika je bilo, a o samoj utakmici oglasili se iz Slobode.

"U Banovićima je naša ekipa odigrala prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za predstojeću sezonu protiv ekipe Budućnosti. Na obje strane su mreže mirovale, a tokom utakmice su navijači mogli vidjeti nekoliko prilika pred oba gola uz nekoliko lijepih poteza.

Priliku za igru su dobili svi igrači koji su na raspolaganju stručnom štabu.", stoji u objavi Tuzlaka.

Oglasi

Prethodno je na istom mjestu Zvijezda sa 3:0 nadigrala Radnički iz Lukavca, a sve je riješeno u drugom poluvremenu kada je tim Mate Neretljaka postigao sva tri pogotka.

"Jučer je odigran memorijal Edib Čergić - Čari.

Za razliku od prethodnih nekoliko godina gdje se igrala jedna utakmica ovaj put na memorijalu su pored nas učešće uzele još tri ekipe i to: FK Sloboda Tuzla, NK Zvijezda Gradačac i FK Radnički Lukavac.

U prvoj utakmici Zvijezda je protiv Radničkog upisala pobjedu rezultatom 3:0, dok je druga utakmica u kojoj se naš tim sastao protiv Slobode završena rezultatom 0:0.

Za igrača koji svojom igrom podsjeća na Ediba Čergića - Čarija ovaj put izabran je igrač FK Budućnost Kenan Lugavić.
Kao i svake godine i sada smo zajedno sa svim ekipama prije utakmice posjetili mezar rahmetli Ediba. Također porodica Čergić pratila je jučerašnje utakmice, a njihov najmlađi član izveo je početni udarac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nakon završetka utakmica uručene su zahvalnice i upriličeno je zajedničko druženje za sve učesnike", istakli su iz FK Budućnost.

Federalni prvoligaši nastavljaju sa pripremama, a nova sezona starta 12/13.08.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Mozete ocekivat da cemo vas raznjet kad Stignete u Zenicu na megdan??????
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi